Мовознавча абетка «Просто говоримо українською» до Дня української писемності та мови

Українська мова й писемність — це здобуток культури і духовної діяльності українського народу. В ній і мудрість віків, і пам’ять народу, і щирість душі. З часу винайдення писемності фактично почався період документальної історії людства, тому стало можливим не тільки передавати мовну інформацію на відстані, але й закріпити її в часі.

На честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія в 1997 році указом Президента України було встановлено, що 9 листопада – це День української писемності та мови.

6 листопада 2015 року бібліотекарями юнацького відділу ЦБ                    ім. Лесі Українки на базі НВК №15 до Дня української писемності та мови проведено мовознавчу абетку «Просто говоримо українською».

Цікава  розповідь бібліотекаря та використані відеоматеріали допомогли присутнім пригадати  та розширити знання про історію виникнення української писемності, її найдавніші пам’ятки, створення слов’янської абетки, перших книжок. В ігровій формі учні мали змогу продемонструвати знання правильного використання мовленнєвих форм. Пісні та вірші про неоціненний дар  української  мови  додали заряд позитиву та викликали бажання у школярів  повсякчас спілкуватися українською мовою.

Image00003 Image00001Image00002