Презентація комікс-газети

Ви вже напевно помітили, що цього тижня ми розмістили кілька публікацій про комікси. Захід у Бібліотеці № 13 ім. Бориса Грінченка, присвячений розвиткові українського коміксу. Презентація комікс-газети (про це докладніше далі). 26 квітня, до Дня Шекспіра Тижня молодіжної книги, обіцяємо незвичні комікс-афіші на наших сторінках в соціальних мережах. Звичайно ж, це не випадковість.

Варто розпочати з того, що графічні романи, комікси та манга поступово стають елементом масової української культури. Комікс — це не просто картинки, розташовані одна за одною, а мистецтво вибудовування послідовностей, тобто, практично, мистецтво розповідати історії, де кожна наступна подія тісно пов’язана з попередньою. Комікси — перш за все, кіно на папері, яке характеризується органічним сплавом ілюстрації і тексту, як різновид графічного способу подачі інформації.

Варто нагадати також, що сучасні світи коміксів грунтуються на класичних епічних образах, звідки запозичують сюжетні ходи, характери персонажів, деталізацію світу тощо. В певному сенсі сучасні популярні комікси і є “новим виданням” стародавніх епосів, а новітні супергерої достоту нагадують класичних героїв-напівбогів давнини. Тож в межах нашого Тижня молодіжної книги, головною темою якого обрано саме епос, ми не могли не продовжити нашу працю зі створення власних коміксів, що публікуються на шпальтах газети “LESYA 2616”.

Звичайно ж, наша газета не торкається величних образів, а розкриває через мову коміксів нашу повсякденність.

25 квітня в Центральній бібліотеці ім. Лесі Українки відбулася презентація другого номера цього оригінального видання. В історіях, що опубліковані на сторінках газети, легко впізнає себе кожен, адже це виконані з добрим почуттям гумору замальовки нашого повсякденного життя.

Особливо важливими для херсонських художників-ілюстраторів було презентування Вікторією Ольховською іспанських комікс-журналів побутової тематики. Ці матеріали, безумовно, послугують джерелом натхнення для наших наступних номерів.

Цікавим було спілкування в режимі скайп-конференції з Марією Шубчик (Гьоте-Інститут, Київ), яка окреслила перспективи розвитку українського некомерційного коміксу.

Окрім друкованого формату, газета безкоштовно розповсюджується також  і на сторінці нашого сайту, де Ви можете її безкоштовно переглянути.