Всесвітній день інформації

Основними центрами інформації були і залишаються бібліотеки, які покликані збирати і зберігати всі можливі носії інформації та надавати доступ до цієї інформації користувачам. З нагоди Всесвітнього дня інформації, ми говорили з своїми користувачами про різні її засоби, форми і теми. Коли доменує інформація з інтернет-джерела, не варто відкидати книги, посібники, підручники, які вже давно посіли чільне місце в інформаційному осередку. Інформація – це «їжа», яка потрібна мозку щодня, щоб не втрачати життєвого тонусу.

До «Ярмарку історій» за легендами етнічних груп Херсонщини для учасників роботи над наступним номером комікс-журналу «Lesya-2616» були запрошені представники ГО національних меншин нашого міста. Молоді художники з Херсонського державного університету мали нагоду обрати для подальшої своєї роботи вподобану легенду. 

Традиційно до Всесвітнього дня інформації пройшла он-лайн інтерактивна гра «Terra Інтелекта» між командами студентів херсонських коледжів: Економіко-правового коледжу та Морської рибної промисловості.

Навіть з метою саморозвитку сучасник опиняється в інформаційному середовищі, з якого і черпає свої знання. Тому для всіх бажаючих протягом дня була надана інформація з Інтерактивної стіни «Для своїх про своїх – наша бібліотека автографів» про віртуальний проект з сторінки сайту  – «Бібліотека автографів».

Для мешканців міста в цей день міські бібліотеки провели креативну соціальну рекламну акцію – дорога до книгозбірень за допомогою афіш та плакатів з рекламою якісної літератури.