БАРМЕН – ПРОФЕСІЯ СПІЛКУВАННЯ
БАРМЕН – це обличчя і честь, руки, ноги і мозок закладу. Від нього залежить дуже багато чого. Крім бездоганного володіння професійною складовою своєї роботи бармену потрібно володіти певними психологічними і фізичними якостями. Абсолютно необхідними є комунікабельність, доброзичливість і самовладання.
Хороший бармен – в деякій мірі психолог або навіть психоаналітик Він повинен вміти слухати і чути, спілкуватися, відчувати людину.
Від бармена часто чекають не тільки випивки, але і розуміння, співчуття або навіть ради. Або просто гарного настрою.
Уважність і хороша пам’ять для бармена не менш важливі. Тримати в голові рецепти класичних і фірмових коктейлів і їх варіанти не так легко, як здається.
Отже, рецепт успіху в барменській справі – це коктейль з професійних знань і умінь, культури, спорту і, звичайно, бізнесу.
У кожній професії є книги, які є основоположними в набутті професійних навичок. Є вони і в професії бармена.
6 лютого всі працівники барів та інших питних закладів відзначають своє професійне свято – Міжнародний день бармена. Барменов можна побачити в багатьох фільмах. Налив випивку головному герою, вони відходять на другий план. Але є картини, де бари та бармени грають в сюжеті ключову роль.
До вашої уваги віртуальна виставка “Бармен – професія спілкування”, яка дасть можливість ознайомитися з цією професією більш детальніше.