Драматург сильного і правдивого таланту. Микола Куліш

Микола Куліш належить до того типу письменників, про яких можна сказати: художником слова він народився, бо мав велике й непохитне призначення – писати. Саме з нагоди 125-річчя від Дня народження українського драматурга в приміщенні Центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки 7 грудня інформаційно-бібліографічний відділ провів захід під назвою: «Творчість Миколи Куліша в контексті сьогодення».

День краєзнавства проходив у форматі художньої розповіді про маловідомі сторінки біографії письменника в супроводі слайд-презентації. Але основну увагу було приділено надзвичайно актуальній комедії Миколи Куліша – “Мина Мазайло”, адже проблема відродження української мови, висвітлена в п’єсі, гостро постала перед нами майже через 90 років після її написання. А переконатися в цьому допомогла інсценізація за мотивами твору, в якій ефектно й з гумором зіграли актори-аматори – Ілля Рубльов та Марія Духно.

Наприкінці зустрічі гості – студенти Факультету іноземної філології Херсонського державного університету – переглянули рекомендаційний список літератури під назвою «Драматург сильного і правдивого таланту. Микола Куліш», розміщений на сайті бібліотеки, й щиро подякували за цікавий та змістовний захід.