“Ескізи вільної весни” в бібліотеці

Сьогодні відбулася зустріч з талановитою письменницею, журналісткою, вишивальницею, художницею-аматоркою Оленою Миколаївною Маляренко.

Вона презентувала виставку своїх малюнків під назвою: “Ескізи вільної весни”. Це декоративні роботи з елементами “самчиківського розпису” (школа майстра Ольги Машевської)”.

Пані Олена розповіла про своє бажання опанувати цей самобутній та яскравий стиль, який захопив серця українців у всьому світі.

Ми звикли вивчати народне малярство крізь призму “петриківки” чи писанкарства. Але сьогодні пані Олена подарувала нам ще одну перлину народного декоративного розпису – знайомство із “самчиківкою”.

Одна з гостей, психологиня волонтерка Ольга Цілинко, поділилася враженнями про виставку, про самчиківський розпис, і розповіла історію свого знайомства із наставницею Олени Маляренко, художницею та майстринею, викладачем розписів Ольгою Машевською, котра ще й підтримувала хеосонців, постраждалих від затоплення. Під час розмови зародилося декілька ідей щодо організації навчання декоративному мистецтву і дітлахів Херсонщини. Так бібліотека дала поштовх для подальшого розвитку патріотичних ініціатив.

Українське народне мистецтво – це наше надбання, яке слід вивчати, застосовувати та передавати у спадок, тому що воно має величезні ресурси!

Наприкінці зустрічі пані Олена сказала, що розпис для неї – нематеріальне, абсолютно живе та безмежне джерело, цілющу дію якого вона відчула на собі.

Більш детально ознайомитися з роботами ви можете на сайті бібліотеки в розділі “Читачам” в рубриці “Фотогалерея“.