Свято першого дзвоника

Свято першого дзвоника чи не найважливіше в житті кожної людини. Хтось цього дня вже вкотре поспішає до школи, щоб ступити на чергову сходинку до майбутнього, хтось прагне освіжити в пам’яті зворушливі спогади про минулі шкільні роки, а хтось несе запашні квіти, щоб привітати свою першу вчительку.

З нагоди свята бібліотекарі відділу обслуговування юнацтва ЦБ ім. Лесі Українки провели для учнів 9-го класу ЗНЗ №31 перший урок «Хто зберігає, той завжди має», який присвятили темі екологічної культури на шляху до розвитку   енергонезалежності України. Адже, на календарі ХХІ століття, і ми говоримо про високоіндустріальні, інформаційно-технологічні суспільства, швидке зростання міст, інтенсивний розвиток економіки і сучасне сільське господарство. Разом з тим, на жаль,  сьогодні людство споживає таку велику кількість енергії, що це має значний вплив на екологію Землі.

Бібліотекарі закликали молодь не лише вірити, що людина знайде рішення, як зберегти природу, як жити у злагоді з нею і суспільством, але й особистим прикладом, особистою ініціативою доводити свою небайдужість до неї, своє палке бажання зберегти і примножити її багатства для майбутніх поколінь. Інформацію про питання екологічної культури можна знайти за допомоги бібліотеки та книги.