Європейський четвер триває… Литва

Триває наша нова традиція щомісячних “європейських днів” у Центральній бібліотеці ім. Лесі Українки! І сьогодні говорили про Литву. Для гостей бібліотеки день був сповнений яскравих емоцій та цікавинок, що зустрічали відвідувачів на різних локаціях:

🖊️ Інтерактивний стенд дозволив ознайомитися з цікавою інформацію про сучасну Литву за допомогою згенерованих бібліотекарями QR-кодів.

🖊️ Виставка світлин, підготована в холі бібліотеки завдяки нашим друзям з Культурного центру “Україна-Литва”, занурила відвідувачів в добу Великого князівства Литовського на землях сучасної Херсонщини.

🖊️ Відеоконференція між херсонськими, литовськими та тягинськими підлітками дозволила побачити в співрозмовниках з далекої Литви звичайних тінейджерів, зі звичайними клопотами та інтересами. А що може бути краще, ніж взаємна відкритість?!

🖊️ Розповідь керівника Культурного центру “Україна-Литва” Наталі Бімбірайте відкрила для всіх світ литовських старожитностей Херсонщини XIV-XV сторіч.

🖊️ Врешті, цікава вікторина з солодкими призами змусила херсонських учнів згадати усе, що вони знали про Литву, та дізнатися багато нового й оригінального. 

 День Литви мав своє продовження: зустріч у форматі Zoom представників Українського Пласту з Херсона з Литовськими скаутами та юнацтвом Спілки литовських стрільців.

Минув ще один насичений день! І ми раді, що він минув не марно.