Засідання літературної студії “Блокнот”

Перше, після літнього відпочинку, засідання літературної студії «Блокнот» розпочалось з того, що член Національної Спілки письменників України, голова Херсонського обласного об’єднання Громадської організації «Всеукраїнське товариство «Просвіта» ім. Т.Шевченка» Олексюк О.В. презентував та подарував бібліотеці 2-ий випуск літературно-просвітницького альманаху «Голопристанська Littera». Цей випуск презентує патріотичну лірику Українських поетів, які взяли активну участь у роботі Другого Відкритого Благодійного конкурсу-фестивалю «Відлуння душі», присвяченого пам’яті знаної української поетеси, просвітянки Наталії Коломієць. Саме на сторінках даного альманаху вперше друкується поезія нашої уславленої землячки. Також Олег Васильович розповів про змагання на цьому величному фестивалі поетів та читців, композиторів та співаків з усіх куточків соборної України, та звернув увагу присутніх на те, що у номінації «Поезія» Зоя Щербініна, яка є авангардом студії «Блокнот», виборола друге місце.
Під час інформаційного блоку відбулось знайомство з книгою Стівена Кінга «Про письменство», яка є цінним посібником для авторів усіх жанрів, які хочуть писати краще та вміти «себе продавати».
Основна частина засідання пройшла у теплому, позитивному, спілкуванні через Skype з відомою українською поетесою зі Львова Лесею Гук, яка у вересні 2016 року стала володаркою гран – при благодійного конкурсу-фестивалю українського слова «Відлуння душі». З вуст самої поетеси почули її життєпис, дізнались про любов пані Лесі до рідного краю, познайомились з тематикою її поезії. Оксані Ванюковій було приємно дізнатись про позитивне відношення поетеси до теми дощу. Всіх дуже зворушив вірш Вікторії Мороз «А я просто буду мовчати». Найбільше торкнулися душі Лесі Володимирівни вірші Маші Андреєвої про маму, тому що ця тема турбує і її. Тож студійці не лише познайомились з творами Лесі Гук, наповненими ласки, добра, радості та любові, а й задоволенням читали свої, та отримували теплі відгуки української поетеси.